Keuzevrijheid – open brief aan mevrouw de minister

Dag mevrouw de minister

Na uw baanbrekende wetsvoorstel van gisteren (van die dubbele namen en dat mijn 10 toekomstige kleinkinderen theoretisch allemaal een andere familienaam kunnen hebben – o wat spannend, ik kan bijna niet wachten tot het zover is) heb ik nog een paar prangende problemen die naar een oplossing snakken.

Zo heb ik b.v. moeite dat er een verschil gemaakt wordt tussen jongens en meisjes. Ik stel voor dat u een wetsvoorstel indient, zodat kinderen pas op hun 12 jaar een definitieve keuze maken. Laten we dat dan vieren met een groot feest, zodat het communiefeest een waardige opvolger krijgt en het ook economisch interessant blijft. Bovendien : zo’n keuze op 12 scheelt ook alweer een slok op een borrel wanneer het gaat over genderongelijkheid in de opvoeding. Het onderwijs zal tevreden zijn dat ze er niet alleen voorstaan.

Ik vind ook dat jonge mensen de keuze moeten krijgen om op 12 jaar een eigen voornaam te kiezen. Ze zouden dan b.v. via Facebook een enquête kunnen houden, om te horen wat hun vrienden ervan vinden. Kwestie van toch niet te veel alleen te moeten kiezen.

En uiteraard vind ik het nog altijd niet kunnen dat het aantal verjaardagen beperkt is tot één per persoon per jaar. Ik wil maar zeggen : kinderen moeten toch tenminste kunnen kiezen wanneer hun verjaardag valt. Zeg nu zelf : je zal als kind maar verjaren op 11 september of tijdens die drukke examenperiode. Als kinderen de keuze hebben, dan kunnen ze dat lekker tijdens de vakantie doen.

Maakt u hier aub werk van ? Ik ben er zeker van dat we op die manier de kinderarmoede tegen 2020 de wereld uitgeholpen hebben.

Met vriendelijke groet

Geert Aloïs Celine De Cubber Milliau Van Lokeren Van Gent naar Evergem, vanaf nu verjarend op mijn verjaardag.