De zalige zomer

Voor INFOOH, het tijdschriftje van Onderlinge Hulp Evergem-Ertvelde, schreef ik de volgende column:

De zomer is een zalige tijd. Of zou dat toch kunnen zijn. Voor velen betekent de zomer ook vakantie. Alles kan en niets moet. In de zomer moet het gaspedaal niet altijd ingedrukt worden. Het mag wat trager. Het mag wat rustiger.

De warme avonden zorgen ervoor dat we niet vroeg kunnen gaan slapen. We blijven napraten over het leven. We nemen de tijd nemen om bij te praten met ons gezin, met buren, met vrienden. Een stevige ochtendwandeling mag niet ontbreken, evenals een uitstapje met de fiets. Zomaar genieten van al het moois in de natuur en van de tijd die we elkaar geven. En daarna gezellig bij elkaar zitten om iets te eten, wat te drinken, een spelletje te spelen of gewoon te kletsen.

De zomer is een tijd van rust. In de lente heeft de natuur een grote inspanning gedaan om te groeien en zich van haar beste kant te laten zien. In de zomer mogen we er de vruchten van plukken. Dat mag je ook gerust letterlijk nemen: de zomervruchten zijn veelal de zoetste die er zijn. Laten we met zijn allen genieten van de tijd en de rust die de zomer ons schenkt.